IJsbeer Energie

Case study

“Nog niet eerder meegemaakt dat een recruitment marketing bureau zo goed aanvoelt wat wij willen en dat ook op die manier weet te realiseren in de uitingen. Daarnaast is het samenwerken met Cowboys echt een feestje.”

Vincent Kersten, BlueSkills

16

Kwalitatieve sollicitanten

€24,32

Kosten per (kwalitatieve) sollicitant

4

Hires

€79,31

Cost per hire

Description

In 2020 hebben we een samenwerking opgezet met BlueSkills. BlueSkills is een werving- en selectiebureau in de techniek en industrie. De opdracht? In samenwerking met Cowboys hebben zij een offerte opgemaakt voor hun klant IJsbeer Energie voor de werving van 4 procesoperators.

 

Andere eisen voor dit profiel waren punten als:

 aantoonbaar werk en denkniveau op minimaal MBO-3 niveau, verkregen door werkervaring of opleiding;

regio Steenwijk (30-40 minuten reistijd);

 werkervaring in de productie- of procestechniek;

echte teamspeler, hands on mentaliteit, passend qua persoon in huidige team (meer introvert en rustige types)

 bij voorkeur een afgeronde technische- of procesopleiding (bijvoorbeeld operator A/B, AOT, OT).

Challenges

Waar BlueSkills expert is in de werving in selectie, zijn wij dat in (online) recruitment marketing. Onze taak was dus om BlueSkills van voldoende kwalitatieve kandidaten te voorzien. Voor onze samenwerking werd er ook gebruikgemaakt van een recruitment marketing bureau, maar door ons transparante verdienmodel en creativiteit in de online advertenties, konden wij het verschil maken.

Solutions

Hoe zijn we te werk gegaan?

Het belangrijkste onderdeel van een impactvolle campagne is een goede intake. Bij de intake heeft BlueSkills een uitgebreid intake-formulier ingevuld waarin wij van alles vragen over de betreffende vacature (Wat is de reistijd? Zijn er dealbreakers? Zijn er aanvullende eisen? Welke geografische targeting kunnen we toepassen?). Hier was de wervingsuitdaging ook groot op de soft skills. Voor de klant luisterde dit erg nauw. Het was de werving van operator 4 t/m 7 van het bedrijf en met elkaar moeten zij de cultuur gaan neerzetten.

Daarnaast duiken wij zelf in arbeidsmarktdatabureau Brandchart om, naast alle informatie over de vacature, ook alles te weten te komen over het functieprofiel en de bijbehorende doelgroep. Zo weet ons campagneteam precies wat voor teksten aanslaan in de advertenties, welke kanalen er gebruikt worden, hoelang mensen bereid zijn om te reizen en wat belangrijke workdrivers zijn voor potentiële werknemers.

Met alle vergaarde kennis hebben we de campagne opgedeeld in advertising (Facebook, Google, Instagram) en plaatsingen op Indeed en Procestechniek.nl. Op deze manier hebben we een strategie uitgewerkt om zowel actief als latent werkzoekenden te bereiken. Daarnaast hebben we de campagne ook voorzien van frisse en conversiegerichte bannering. Na livegang hebben we op de basis van de input van BlueSkills de campagnes constant geoptimaliseerd waar nodig.

Qua communicatie hebben we de lijntjes gedurende de hele campagne extra kort gehouden, door elkaar constant te updaten via WhatsApp en wekelijks telefonisch door de campagnes heen te lopen. Zo wisten wij precies wat er binnenkwam aan (kwalitatieve) kandidaten en waar we wellicht aan moesten sleutelen in onze campagnes.

Impact

Halverwege de campagne hadden we de poule van sollicitanten dusdanig gevuld, dat we het budget stopgezet hebben. Het campagnedoel was behaald met 3/4 van het advertentiebudget. Het mooie hieraan is dat het overige advertentiebudget “gewoon” beschikbaar blijft voor een volgende campagne van de klant. 

16

Kwalitatieve sollicitanten

Kosten per (kwalitatieve) sollicitant: €24,32

4

Hires

Cost per hire: €79,31 

411

Clicks

Cost per click: €0,77

1,23%

CTR

14.700

Bereik

204

Social engagement

Na twee weken campagne en 2/3 van het advertentiebudget, hebben wij samen met BlueSkills 4 kandidaten geplaatst bij IJsbeer Energie. Een top resultaat en uiterst productieve samenwerking, daar doen we het voor!

Howdy, partner!

Het is tijd voor verandering.
Neem contact op met onze sheriff.