De Nederlandse Vacaturesite Index

 

Dit is een openbare database met de prestaties van vacaturesites. Informatie als bezoekersaantallen, time-on-site en andere aspecten van de bekendste vacaturesites in één gratis overzicht.
Onze analyse en bevindingen van de Vacaturesite Index vind je onder het Airtable-bestand.

N.B. Er zijn veel verschillen te zien in het aantal websitebezoekers bij sites. Belangrijk is om in ogenschouw te houden wat voor een type site het is. Indien de site enkel een vacaturesite is, is veelal het aantal websitebezoekers lager dan bijv. een nieuwssite. Dat wil niet zeggen dat dit dan een minder aantrekkelijke site is om je vacature op te adverteren. De bezoekers van vacaturesites zijn waarschijnlijk eerder geneigd te solliciteren en komen ook primair op die site om vacatures te bekijken. Dit in tegenstelling tot vakgroep websites of social communities, waar kandidaten ook voor andere doeleinden naar die website komen.

𝘋𝘪𝘴𝘤𝘭𝘢𝘪𝘮𝘦𝘳: 𝘋𝘦 𝘥𝘢𝘵𝘢 𝘶𝘪𝘵 𝘥𝘦 𝘕𝘦𝘥𝘦𝘳𝘭𝘢𝘯𝘥𝘴𝘦 𝘝𝘢𝘤𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦𝘴𝘪𝘵𝘦 𝘐𝘯𝘥𝘦𝘹 𝘬𝘰𝘮𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘹𝘵𝘦𝘳𝘯𝘦 𝘣𝘳𝘰𝘯𝘯𝘦𝘯; 𝘚𝘦𝘮𝘳𝘶𝘴𝘩.𝘤𝘰𝘮, 𝘚𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘞𝘦𝘣, 𝘎𝘰𝘰𝘨𝘭𝘦 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘷𝘢𝘤𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦𝘴𝘪𝘵𝘦𝘴 𝘻𝘦𝘭𝘧. 𝘋𝘦 𝘥𝘢𝘵𝘢 𝘬𝘢𝘯 𝘪𝘯𝘢𝘤𝘤𝘶𝘳𝘢𝘢𝘵 𝘻𝘪𝘫𝘯, 𝘰𝘮𝘥𝘢𝘵 𝘴𝘰𝘮𝘮𝘪𝘨𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘦𝘳𝘯𝘦 𝘣𝘳𝘰𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘴𝘤𝘩𝘢𝘵𝘵𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫𝘷𝘰𝘰𝘳𝘣𝘦𝘦𝘭𝘥 𝘻𝘰𝘦𝘬𝘷𝘦𝘳𝘬𝘦𝘦𝘳 𝘨𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘣𝘢𝘴𝘪𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘢𝘭𝘨𝘰𝘳𝘪𝘵𝘮𝘦𝘴. 𝘋𝘦 𝘐𝘯𝘥𝘦𝘹 𝘪𝘴 𝘰𝘱𝘦𝘯-𝘴𝘰𝘶𝘳𝘤𝘦 𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘮𝘰𝘦𝘥𝘪𝘨𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘤𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦𝘴𝘪𝘵𝘦𝘴 𝘢𝘢𝘯 𝘰𝘮 𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘥𝘢𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘵𝘦 𝘴𝘵𝘶𝘳𝘦𝘯, 𝘮𝘪𝘵𝘴 𝘣𝘦𝘸𝘪𝘫𝘴 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘎𝘰𝘰𝘨𝘭𝘦 𝘈𝘯𝘢𝘭𝘺𝘵𝘪𝘤𝘴 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘭𝘦𝘨𝘥 𝘬𝘢𝘯 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯.

Take aways

Het aantal vacatures in de bouw is toegenomen met +-35% van 10.1k vacatures naar 13.7k vacatures, terwijl het aantal bezoekers met slechts 6% is toegenomen.

Zowel het aantal vacatures als het aantal bezoeken op de vacaturesites in de onderwijsbranche zien grote toenames. Het aantal bezoeken is met +-10% toegenomen en het aantal vacatures met 80%.

Transparantie van de markt draait niet alleen om het inzichtelijk maken van de mediabudgetten en het inzichtelijk maken van de campagnes. Transparantie is het streven naar volledige inzage in alle facetten van de recruitment funnel. Een belangrijk aspect daarvan is het plaatsen van je vacatureteksten op de juiste kanalen. 

De tijd van shoot & prey kunnen we (gelukkig) achter ons laten. Het toepassen van deze tactiek had weliswaar effect, de juiste kandidaat werd gevonden, maar de efficiency was ver te zoeken. Erg duur en weinig grip op de campagne.

Met alle data voorhanden, is het raar om te zien dat er zo weinig mee wordt gedaan. Hoe fijn zou het zijn als je per branche direct kan zien op welk jobboard je de vacaturetekst moet plaatsen? Hierbij krijg je ook een goed beeld van de interactie op de job post, het gemiddelde aantal klikken naar de vacature en de verwachte sollicitaties per uitgegeven budget. Dit zijn slechts enkele KPI’s die gemonitord kunnen worden met het gebruik van de data die voorhanden is. 

Cowboys heeft daarom, speciaal voor jullie en een beetje voor onszelf ;), De Nationale Vacature Index gecreëerd. Iedere maand een strak overzicht met de belangrijkste cijfers van de grootste job boards van Nederland, onderverdeeld per branche. Hierbij zijn ook partijen zoals AgriHolland.nl & FD.nl meegenomen, deze hebben naast hun core functie (nieuws) ook een deel van hun website uitbesteed als job board. Hierdoor kunnen de maandelijkse bezoekers een ietwat verkeerd beeld geven, aangezien deze bezoekers ook voor het nieuws kunnen komen. Desalniettemin, een extra kans om die moeilijk bereikbare doelgroep te bereiken.

Howdy, partner!

Hulp nodig bij online werving?

Hoe werken wij       Services       Pricing       Missie          Vacatures        Over ons       Contact       Case

Copyright © 2022 Cowboys.nl BV. All Rights Reserved.
Privacy Policy  | Algemene voorwaarden