Recruitment Marketing

In een ideale wereld is er ruime keuze uit geschikte kandidaten die allemaal graag voor je willen werken. Helaas is dit binnen heel veel branches op dit moment niet het geval. Zeker binnen de techniek, ICT en (zelfs) de horeca is er een enorme behoefte aan personeel. Door het tekort is er een jacht ontstaan op schaars talent. Dat betekent dat je niet alleen zorgen hebt over het vinden van kandidaten, maar ook over het behoud van huidige medewerkers.

Als je veel openstaande vacatures hebt, weet je het eigenlijk allang: het vinden van kandidaten vraagt om meer dan alleen het plaatsen van een vacature op Indeed. Het vraagt om recruitment marketing.

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing vakgebied dat erop is gericht om kandidaten te vinden en te binden. Door het inzetten van o.a. employer branding, social media, vacaturesites, zoekmachines, e-mailmarketing, podcasts en (zelfs) influencer marketing zorgen wij ervoor dat we de aandacht van een kandidaat vast houden totdat hij of zij heeft gesolliciteerd.

Wat zijn de voordelen?

  • Het versterkt je employer brand, wat er weer voor zorgt dat meer mensen je merk kennen en uit zichzelf solliciteren;
  • Je vergroot de kwaliteit en het aantal van de potentiële kandidaten
  • Het is een effectief middel, waardoor je tijd overhoudt voor andere zaken
  • Latente doelgroep wordt ook bereikt
  • De resultaten van recruitment marketing zijn meetbaar

Waarom is recruitment marketing belangrijk?

De huidige schaarste op de arbeidsmarkt vraagt om een creatieve en doelbewuste aanpak. Wanneer recruitment marketing op de juiste manier wordt ingezet, bereik je een doelgroep die solliciteert en blijft. Dan moet je wel exact weten op welke manier je die doelgroep moet bereiken. Dat is exact waar wij, Cowboys, je bij helpen. Wij ontzorgen je van het schrijven van een vacaturetekst tot het uitrollen van een volledige strategie om je employer brand te versterken.

Wil je meer weten? Neem contact op met onze recruitment marketeer.

Over Cowboys

Cowboys is een recruitment-marketingbureau in Amsterdam. Wij helpen organisaties bij het opzetten van eerlijke, creatieve wervingscampagnes op vacaturesites, social media, Google en nieuwe media als TikTok en Spotify. We zijn op een missie om personeelswerving transparanter en eerlijker te maken, zowel richting kandidaten als werkgevers. Dit doen we inmiddels voor fantastische organisaties als NOS, Transavia, Facilicom en VakantieVeilingen.nl. Met een team van 15 digital minded creatieven streven we ernaar de meest aansprekende wervingscampagnes te creëren.

Hoe werken wij       Services       Pricing       Missie          Vacatures        Over ons       Contact       Case

Copyright © 2022 Cowboys.nl BV. All Rights Reserved.
Privacy Policy  | Algemene voorwaarden